9 publicaties gevonden
Ruimtegebrek en netcongestie zetten rem op Nederlands bedrijfsleven
Overbelast energienetwerk belemmert de groei van het mkb.  Uit onderzoek van NVM Business en datadochter brainbay blijkt dat op ruim de helft (53 procent) van de bedrijventerreinen in Nederland geen capaciteit beschikbaar is voor de extra afname van elektriciteit. De opname is laag, maar neemt sinds lange tijd weer enigszins toe. Echter wordt er oproep gedaan aan het nieuwe kabinet, er is een overkoepelende aanpak nodig wil de situatie kunnen verbeteren.
Lees meer
Verbeteringen op de markt van commercieel vastgoed
In Q1 2024 zien we verbeteringen op de markt van commercieel vastgoed. Hoewel de opname van kantoren in grote steden daalt is er een landelijke stijging merkbaar. De prijzen van bedrijfsruimten stijgen en hoewel er meer winkels beschikbaar zijn, worden er ook meer winkels opgenomen. De beleggingsactiviteit blijft echter achter. Funda in Business laat zien dat er meer interesse is in vastgoed, maar beleggingen komen (nog) niet op gang.
Lees meer
Commercieel vastgoed onder druk door krimpende economie
De afname van economische activiteit in Nederland en het stijgende aantal faillissementen van bedrijven beïnvloeden ook de markt voor commercieel vastgoed. Ondanks dat de opname nog steeds op een goed niveau blijft, valt op dat er aanzienlijk meer aanbod op de markt is gekomen in het vierde kwartaal van 2023.
Lees meer
Vastgoedmarkt: Amsterdam floreert, rest van de markt gematigd
Kantooropname in Nederland steeg sterk in Q3 2023, vooral in Amsterdam. Bedrijfsruimtes zagen meer kleinere transacties bij een lagere totale opname. De winkelmarkt toonde herstel met hogere opname. Beleggers vinden commercieel vastgoed nog steeds aantrekkelijk maar zijn voorzichtiger door rentes en belastingen.
Lees meer
Kantorenmarkt krimpt, vraag naar bedrijfsruimte houdt stand
In Q2 2023 was de Nederlandse vastgoedmarkt gemengd: kantoortransacties daalden fors, bedrijfsruimtevraag bleef stabiel en de winkelmarkt zag een afname. Ondanks kantoorafname blijft vraag naar duurzame ruimte op bereikbare locaties, maar investeren in kantoren en winkels is minder aantrekkelijk door gestegen rente.
Lees meer
Vastgoedmarkt in onbalans: sterke daling opname kantoren en bedrijfsruimte
De vraag naar kantoor- en bedrijfsruimte daalde fors in Q1 (-26% en -28% ten opzichte van 2023). Hoge rentetarieven en energieprijzen remmen investeringen. Logistiek vastgoed is daarentegen veerkrachtig: transacties stegen met 17% ondanks hogere prijzen. De kantorenmarkt ziet een daling van 21% in transacties, mogelijk door toenemend thuiswerken.  
Lees meer

Neem vrijblijvend contact op met ons

Plan direct een afspraak in of neem contact op. We nemen snel contact met je op om kennis te maken.

Afspraak maken wonen Afspraak maken bedrijven