4 publicaties gevonden
Vastgoedmarkt in onbalans: sterke daling opname kantoren en bedrijfsruimte
De vraag naar kantoor- en bedrijfsruimte daalde fors in Q1 (-26% en -28% ten opzichte van 2023). Hoge rentetarieven en energieprijzen remmen investeringen. Logistiek vastgoed is daarentegen veerkrachtig: transacties stegen met 17% ondanks hogere prijzen. De kantorenmarkt ziet een daling van 21% in transacties, mogelijk door toenemend thuiswerken.  
Lees meer
Dalende vraag door rente en energie in commercieel vastgoed markt
De markt voor commercieel vastgoed koelde in Q4 2022 verder af. Rente- en energiestijgingen remden de vraag en deels ook de investeringsbereidheid. Beleggers werden kritisch en eisten hogere rendementen. Bedrijfsruimten bleven door krapte in trek met stijgende prijzen. Kantoor- en winkelmarkt ondervonden de dalende vraag het meest.
Lees meer
De krapte op de bedrijfsruimtemarkt drukt de groei
De krapte op de bedrijfsruimtemarkt van 2022 drukt de groei. De belangrijkste redenen voor de rem op de groei zijn een tekort aan geschikt aanbod en te weinig nieuwe beschikbare bouwgronden De verwachting is dat de vraag naar bedrijfsruimte voorlopig aanhoudt, mede omdat e-commerce groeit, maar bijvoorbeeld ook omdat de behoefte aan grotere voorraden is toegenomen.  
Lees meer
Woningmarkt in beweging, commercieel vastgoed markt bloeit op
In het laatste kwartaal van 2021 bloeide de Nederlandse markt voor commercieel vastgoed op. Zowel de vraag naar kantoorruimte als naar bedrijfsruimte steeg fors, met een toename van het aantal gehuurde vierkante meters (m²) met maar liefst 25% ten opzichte van het kwartaal ervoor. Dit zorgde voor een optimistische afsluiting van 2021 voor de Nederlandse commercieel vastgoedmarkt.  
Lees meer

Neem vrijblijvend contact op met ons

Plan direct een afspraak in of laat je gegevens achter. We nemen snel contact met je op om kennis te maken.

Afspraak maken Bel mij terug