Waltmann

Beleggingen

Heb je een beleggingspand dat je wilt verhuren? Of ben je juist op zoek naar een pand dat je kunt verhuren? Dan ben je in beide gevallen bij Waltmann Makelaars aan het juiste adres. Wij hebben ruime ervaring in advisering op het gebied van beleggingen.

Beleggingen

Beleggingspand verhuren

Waltmann Makelaars is specialist op het gebied van particuliere verhuur. We zijn bekend met de huidige wet- en regelgeving. Beleggingen verhuren met behulp van Waltmann Makelaars neemt je veel werk en zorgen uit handen.

Waltmann Makelaars:

 • Heeft kennis van de regelgeving
 • Verzorgt professionele presentatie van het object (digitale fotografie, plattegronden, advertentietekst etc.)
 • Meldt het woonhuis of appartement aan in het NVM uitwisselingssysteem. Hiermee worden potentiële huurders en makelaars bereikt
 • Presenteert het woonhuis of appartement op waltmann.nl, funda.nl en huurwoningen.nl
 • Screent potentiële huurders en begeleidt bezichtigingen
 • Stelt het huurcontact op en verzorgt de ondertekening
 • Adviseert over risico’s, aansprakelijkheid en verzekeringen met behulp van onze partner De Hypotheekshop Utrecht – De Meern

Beleggingspand kopen

Er zijn verschillende redenen waarom de aankoop van een beleggingspand interessant is. Zo heb je direct rendement in de vorm van huur. Er is sprake van een mogelijke waardestijging van je pand. Bovendien zijn de huurinkomsten zijn onbelast en er is een potentiële stijging in rendement bij jaarlijkse huurverhoging.

Onze makelaars beschikken over uitgebreide kennis van de markt.

Waltmann adviseert je uitstekend over:

 • Bestemmingsplannen,
 • Bouwkundige aspecten (eventueel in combinatie met een bouwkundige inspectie)
 • Erfdienstbaarheden
 • Vereniging van eigenaars (bij appartementen)
 • Kadastraal onderzoek
 • Onderhandelingen over de prijs en overige voorwaarden
 • De koopovereenkomst en juridische afhandeling.

Na een uitgebreide inventarisatie gaan wij met je op zoek naar een passend beleggingspand. Doordat wij inzage hebben in de NVM-uitwisseling kunnen wij het aanbod al zien voordat het op Funda komt. We maken een voorselectie van het aanbod op basis van jouw beleggingswensen. Zo houden we het aanbod voor jou overzichtelijk.

Ben je enthousiast over het beleggingspand en wil je het graag kopen? Dan beoordelen we eerst, voor zover mogelijk, alle juridische, bouwkundige en milieutechnische aspecten. Indien nodig zullen wij in overleg met jou een specialist inschakelen voor extra onderzoek. Hierna stellen we de waarde vast en voeren we in overleg met jou de onderhandeling om tot de beste prijs te komen.

Belegging

Financieren

Heb je financiering nodig voor jouw beleggingspand? Dan is een woningverhuur hypotheek misschien iets voor jou. Onze partner, De Hypotheekshop Utrecht, Vleuten- De Meern, is één van de weinige hypotheekvergelijkers die de woningverhuur hypotheek mag aanbieden. In tegenstelling tot een eigen woning vindt een bank een eigen geld inbrengen bij een woningverhuur of investeringshypotheek nog belangrijker. Banken vragen je minimaal 30% van de getaxeerde marktwaarde van de woning in verhuurde staat, in te brengen.

De Hypotheekshop Utrecht, Vleuten-De Meern biedt misschien meer mogelijkheden dan jouw eigen bank. Dit komt omdat zij een onafhankelijk kantoor zijn en meerdere aanbieders met elkaar kunnen vergelijken.

Neem vrijblijvend contact op met ons

Plan direct een afspraak in of neem contact op. We nemen snel contact met je op om kennis te maken.

Afspraak maken wonen Afspraak maken bedrijven