Over ons

Wij zijn Waltmann Taxaties

Waltmann Taxaties geeft een professioneel beeld van de marktwaarde van vastgoed. Onze taxateurs hebben ruime ervaring in de regio Utrecht en bieden tevens een landelijke dekking.

Wij voeren taxaties uit voor diverse doeleinden zoals financiering, fiscale doeleinden en bijvoorbeeld een aan- of verkoopbeslissing. Onze gecertificeerde en beëdigde taxateurs hebben een ruime ervaring in de branche en een actuele kennis van de lokale markt.

 

Skyline Utrecht
Taxaties

Waarom een taxatierapport?

Voor verschillende doeleinden kun je een taxatierapport nodig hebben.

Particulier
Voor de aankoop van een nieuwe woning verlangt de hypotheekverstrekker een taxatierapport. Maar ook als je je bestaande hypotheek van je huidige woning wijzigt kan de bank dit vragen. Daarnaast kan het bij overlijden nodig zijn om een taxatierapport op te laten maken. Dit in verband met de successierechten. Bij echtscheiding of beëindiging van een relatie is het vaak van belang een onafhankelijke waarde te verkrijgen bij de verdeling.

Zakelijk
Wij voeren taxaties uit voor  financiering, fiscale doeleinden en bijvoorbeeld een aan- of verkoopbeslissing. Onze gecertificeerde en beëdigde bedrijfstaxateurs hebben een ruime ervaring in de branche. Er wordt continue bijgeschoold zodat ze actuele kennis hebben van de lokale markt. Waltmann Taxaties biedt een marktconforme en betrouwbare waardering voor zakelijk vastgoed in regio Utrecht.

NWWI
Tegenwoordig verlangen alle hypotheekverstrekkers dat taxatierapporten gevalideerd worden door een gecertificeerd instituut. Het Nederlands Woning Waarde Instituut, kortweg NWWI, is veruit het meest bekende en grootste instituut dat taxatierapporten valideert. Waltmann Makelaars is aangesloten bij het NWWI.

NVM en NRVT
De bedrijfstaxateurs van Waltmann Taxaties zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) en ingeschreven in het Nederlands Register Vastgoed Taxateurs (NRVT). Met deze persoonlijke titel richt de taxateur zich op het borgen van de vakbekwaamheid en kwaliteit van de vastgoedtaxaties door de opgestelde richtlijnen na te volgen.

TMI
Steeds meer geldverstrekkers vragen om een door het Taxatie Management Instituut (TMI) gevalideerd rapport. Een taxatie door Waltmann Taxaties op basis van TMI biedt de garantie dat deze onderbouwd is én voldoet aan de hoogste kwaliteitsstandaard.

In alle situaties zijn de taxateurs van Waltmann Makelaars de aangewezen partij om een deskundig en onafhankelijk rapport op te stellen.

Meer informatie

Wat zeggen onze klanten?

Zeer duidelijke en snelle communicatie. Ook erg kundig personeel in dienst die goed luisteren en goede resultaten behalen. Zou iedereen dit kantoor inde regio Utrecht aanbevelen. Lees meer

Archimedesbaan 12 - 12, Nieuwegein
VERKOOP Beoordeeld met:
9,0

Wat zeggen onze klanten?

We zijn zeer tevreden over de verkoopbegeleiding. Goed en prettig contact met makelaar en alle informatie, afspraken en contacten met potentiële kopers is ook online te volgen. Ook zijn we erg tevreden over de service om de koper… Lees meer

Gessel 4, De Meern
VERKOOP Beoordeeld met:
8,8

Wat zeggen onze klanten?

In vergelijk met een vorige makelaar wil ik Waltmann en zeker Jeroen een groot compliment maken voor het begeleiden van de verkoop. Ze hielden mij steeds op de hoogte en omdat het best lang duurde voor de verkoop… Lees meer

Gessel 6 en 27, De Meern
VERKOOP Beoordeeld met:
8,8
Marktaandeelonderzoek

Taxaties

Plan direct een afspraak in of neem contact op. We nemen snel contact met je op om kennis te maken.

Afspraak maken wonen Afspraak maken bedrijven
Beleggingen