Verzekeringen bij het kopen van een huis

Verzekeringen

Als je een huis koopt, moet er een flink aantal dingen geregeld worden. Een van die dingen is het regelen van verzekeringen. Voor woningeigenaren zijn er een aantal verzekeringen verplicht of worden sterk aanbevolen. Zo weet je zeker dat je huis en je bezittingen goed beschermd zijn.

Verplichte verzekering

De opstalverzekering is verplicht.  Deze verzekering dekt schade aan je woning, zoals brand, storm, wateroverlast en inbraak. De opstalverzekering is verplicht voor alle huizen met een hypotheek.

Handige verzekeringen

Naast de verplichte verzekeringen zijn er een aantal verzekeringen die handig zijn om te hebben. Deze verzekeringen zijn niet verplicht, maar kunnen je financieel beschermen in geval van schade of problemen.

Een inboedelverzekering dekt schade aan je spullen in huis, zoals meubels, elektronica en sieraden. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade die je aan anderen toebrengt, zowel aan personen als aan spullen. Een rechtsbijstandverzekering biedt juridische hulp en advies, bijvoorbeeld bij conflicten met buren of de overheid.

Ga je meerdere keren per jaar op vakantie? Dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Je bent dan onder andere verzekerd voor verlies of diefstal van bagage, hulp bij een ongeluk of ziekenhuisopname en langer verblijf door een natuurramp of schade. Je kunt er ook voor kiezen om het te combineren met een annuleringsverzekering.

Tips voor het afsluiten van verzekeringen

  • Vergelijk verschillende verzekeraars om de beste deal te vinden
  • Lees goed de voorwaarden van de verzekering voordat je deze afsluit
  • Zorg ervoor dat je de juiste dekking hebt voor jouw situatie

Verzekeringsadviseur

Onze verzekeringsspecialist adviseert je over de af te sluiten verzekeringen en zorgt voor een gunstige premie. Stuur een e-mail naar  verzekeringen870@hypotheekshop.nl.