Maak je woning hersftklaar!

Woning herfstklaar maken

De herfst is inmiddels echt aangebroken en dat betekent dat het tijd is om je huis voor te bereiden op de winter. Met onderstaande tips en klussen kun je ervoor zorgen dat je huis warm, comfortabel en gezellig blijft, zelfs als de temperaturen dalen.

Controleer je dak en dakgoten

Losliggende dakpannen, scheuren of lekkages moeten snel worden aangepakt om verdere schade te voorkomen. Vergeet ook niet je dakgoten schoon te maken. Bladeren en vuil kunnen zich ophopen en zorgen voor verstoppingen, wat kan leiden tot overstromingen en schade aan je huis.

CV-onderhoud

Een goed werkende CV-ketel zorgt voor een comfortabele en energiezuinige winter. Controleer de druk van de ketel, vul deze desgewenst aan en ontlucht de radiatoren. Inspecteer ook gelijk je rookmelders en koolmonoxidemelders.

Isolatie

Controleer ramen en deuren op tocht en repareer eventuele kieren met tochtstrips. Dit zal niet alleen je huis warmer houden, maar ook je energierekening verlagen.

Bladeren harken

Haal die hark dus maar tevoorschijn en ruim die kleurrijke bladeren op voordat ze een glibberige, gladde puinhoop op je oprit of trottoir worden. Zorg er ook voor dat je tuin klaar is voor de winter door planten en bomen te snoeien, de grond te bemesten en de tuinmeubelen op te bergen.

Maak je woning gezellig

De herfst is de perfecte tijd om je interieur op te frissen. Denk ook aan het toevoegen van gezellige herfstaccenten aan je interieur, zoals kussens en dekens in warme kleuren. Breng ook gezellige buitenverlichting aan.

Conclusie

Met deze najaarsklussen kun je ervoor zorgen dat je huis klaar is voor de winter. Zo kun je warm, comfortabel en gezellig de koudere maanden tegemoet gaan.