Woning kopen of verkopen in de Vogelenbuurt?

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op voor een vrijblijvend gesprek.

  Als makelaar in de Vogelenbuurt vertellen we je graag kort iets over de buurt. De Vogelenbuurt is een buurt in de subwijk Votulast in de wijk Noordoost en ligt naast het Griftpark. De Vogelenbuurt wordt als zeer kindvriendelijk ervaren en is daarom erg geliefd als woonlocatie. In de 19e eeuw werden de eerste huizen aan de buitenrand van de oude stad gebouwd, dit waren voornamelijk grote herenhuizen. Daar achter werd Vogelenbuurt gerealiseerd en dit werd een heel ander type woonwijk. Hier werden voornamelijk woningen gebouwd van hetzelfde type in een relatief hoge dichtheid. De wijk dankt zijn naam aan het feit dat de straten vernoemd zijn naar vogels.

  Wonen

  in de Vogelenbuurt

  De Vogelenbuurt is een populaire en kindvriendelijke wijk. De meeste woningen zijn begin 20ste eeuw gebouwd. 57% van de woningen is een koopwoning. Opvallend feitjes:

  • Er zijn bovengemiddeld veel kinderdagverblijven en restaurants
  • Slechts 18% van de inwoners is gehuwd
  • Er zijn weinig auto’s per huishouden

  Je woont hier in een jonge buurt (de meesten zijn tussen de 25-45 jaar). Er zijn veel voorzieningen en bovendien woon je heerlijk centraal.

   

  Wonen in de Vogelenbuurt
  Vogelenbuurt

  Dé makelaar van de Vogelenbuurt

  Ben je op zoek naar een koopwoning in de Vogelenbuurt in Utrecht? Onze aankoopmakelaars helpen je graag met het vinden van een woning die voldoet aan jouw wensen en eisen. Ze kennen alle wijken, buurten en straten en zijn als eerste op de hoogte van het nieuwste aanbod. Wil je de waarde van je huidige woning in de binnenstad weten en verhuizen? De verkoopmakelaars van Waltmann Makelaars helpen je met een verkoopstrategie op maat en verkopen jouw woning voor de beste prijs.

  Makelaar Vogelenbuurt
  WONINGMAKELAARDIJ
  9,0
  Verkoop OP BASIS VAN 100 BEOORDELINGEN
  9,1
  Aankoop OP BASIS VAN 32 BEOORDELINGEN
  BEDRIJFSHUISVESTING
  9,8
  Verkoop OP BASIS VAN 8 BEOORDELINGEN
  9,3
  Verhuur OP BASIS VAN 14 BEOORDELINGEN

  Cookies?

  Om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website heeft, gebruiken wij cookies.