Wat is de eerste vraag die je stelt als je een huis wilt kopen? Wat er te koop is, welke wijk het leukste is of wat de gemiddelde kosten zijn voor aankoopmakelaar Utrecht?

Eigenlijk is alles belangrijk want we hebben het over de grootste aankoop die je in jouw leven zult verrichten. Een starter heeft baat bij een goede lokale adviseur die de woningmarkt in de regio van binnen en buiten kent. Als doorstromer heb je een adviseur nodig die de overstap van je oude naar je nieuwe woning in goede banen leidt. Ben je op zoek naar een lokale makelaar die je tijdens het gehele traject zal bijstaan? Op deze pagina lees je meer over de aankoopmakelaar in Utrecht en hoe aankoopmakelaar tarieven in Utrecht tot stand komen. Voor specifieke vragen kun je geheel vrijblijvend contact opnemen.

KOPEN

Aankoopmakelaars Utrecht

Utrecht is een stad en een provincie. Het is een aantrekkelijke regio vanwege de centrale ligging in Nederland. Zowel wegen als het spoor komen hier samen en er is veel te zien en te beleven. Uiteraard werken hier veel mensen op kantoor, in fabrieken of elders. Al deze bewoners hebben onderdak nodig. Niet iedere woning is geschikt voor ieder huishouden. Jouw makelaar in Utrecht kent de markt, heeft een netwerk en zorgt ervoor dat je dat fonkelende pareltje zult vinden. Wat kan een aankoop makelaar in Utrecht zoal voor je betekenen?

  • In kaart brengen van de woonwensen
  • Vrijkomende woningen opsporen voordat ze online staan
  • Bepalen van een strategisch openingsbod
  • De weg wijzen naar een taxateur, bouwtechnisch inspecteur etc.
  • Onderhandelen over de koopsom
  • Controleren van contracten en officiële documenten
  • Ontbindende voorwaarden en voorlopig koopcontract opstellen
  • Aanwezigheid tijdens de eindinspectie
  • Ondersteuning tijdens de sleuteloverdracht bij de notaris

We mogen uiteraard de kosten van een makelaar in Utrecht bij aankoop van een woning niet vergeten. Hoe duur is een aankoopmakelaar in Utrecht eigenlijk?

Aankoopmakelaars
Beoordeling aankoop
9,3
Funda op basis van 96 beoordelingen
KOSTEN

Kosten aankoopmakelaar Utrecht

Hoeveel kost een aankoopmakelaar in Utrecht? Het is een vraag die vaak gesteld wordt en voor een goede reden; makelaars zijn niet goedkoop. Het is echter niet alleen een kwestie van kosten maar vooral ook de baten die ermee gemoeid gaan. Als je 4000 euro uitgeeft om vervolgens 10.000 euro te besparen dan heb je dus 6000 euro verdiend.

De gemiddelde kosten van een aankoopmakelaar in Utrecht liggen rond de 3000 tot 4000 euro. Maar dit zegt niet zoveel omdat er veel duurdere én veel goedkopere makelaars zijn. We gaan in dit geval uit van een full-service tarief waarbij je van begin tot eind begeleid wordt. Houd je liever een aantal zaken in eigen hand? Dan kunnen de kosten voor een aankoop makelaar in Utrecht goedkoper uitvallen. Er zijn kantoren die werken op basis van een courtage of per onderdeel van het traject een tarief berekenen. Een andere optie is de aankoopmakelaar met vast tarief in Utrecht. Dan weet je op voorhand precies wat je betaalt en wat je voor dit bedrag mag verwachten.

Aankoopmakelaar

Welke makelaar kiezen?

Maar zoals gezegd; staar je niet blind op de prijs. De kwaliteit van dienstverlening en de communicatie met jouw persoonlijke makelaar is minstens zo belangrijk. Er moet namelijk een ‘klik’ zijn met de aankoopmakelaar in Utrecht. Je zult namelijk regelmatig contact hebben, in persoon, telefonisch of online. Als jij het liefste mailtjes stuurt in de avond is het niet prettig als jouw makelaar alleen overdag op kantoor bereikbaar is

Kies daarom voor een makelaar die past bij jouw werkwijze en flexibel genoeg is om zich aan te passen aan de manieren van communiceren waar jij je prettig bij voelt. De aankoop van een woning is immers een flink traject, een goede aankoopmakelaar in Utrecht zorgt dat je niet alleen energie behoudt maar juist gemotiveerd wordt om die droomwoning te kopen!

SERVICE

Makelaarskantoor

Niet alle voordelen zijn uit te drukken in euro’s. Natuurlijk zijn de kosten voor een aankopend makelaar in Utrecht van belang. Kies daarom voor het makelaarskantoor met goede staat van dienst dat prettig communiceert en transparant is in de prijsstelling. Meer weten? Informeer dan naar de mogelijkheden en tarieven van de aankoopmakelaar in Utrecht.

Meer informatie

Neem vrijblijvend contact op met ons

Plan direct een afspraak in of neem contact op. We nemen snel contact met je op om kennis te maken.

Afspraak maken Afspraak maken bedrijven