Maak je huis klaar voor bezichtiging: we geven 6 tips

Je wilt je huis verkopen, dus worden er bezichtigingen ingeplant. Dat betekent dat er potentiële kopers bij je over de vloer komen. Maar hoe overtuig je deze potentiële kopers van de charme van je huis? In deze blog geven we 6 tips.

1. Ruim op en maak schoon

Een grondige schoonmaakbeurt is heel belangrijk. Niet iedere potentiële koper kan namelijk door de rondslingerende spullen heen kijken. Waarvan jij vindt dat het karakter geeft aan je huis kan voor een ander totaal het tegenover gestelde effect hebben. Zorg er dus voor dat alle ruimtes netjes opgeruimd zijn en vermijd overtollige spullen.

2. Doe kleine reparaties

Denk aan het repareren van de lekkende kraan of de piepende deur. Los deze kleine gebreken op voordat potentiële kopers langskomen tijdens de bezichtiging. Het zijn misschien kleine ongemakken, maar ze kunnen een grote impact hebben op het beeld dat de potentiële koper heeft van jouw huis.

3. Haal je persoonlijke spullen uit het zicht

Je voelt je er misschien niet zo fijn bij als je familiefoto’s nog aan de muur hangen tijdens een bezichtiging. Loop daarom voor de bezichtiging nog even een rondje door je huis en haal je persoonlijke spullen uit het zicht. Zo kunnen potentiële kopers zich ook nog eens beter voorstellen dat het huis misschien zo van hun is.

4. Creëer sfeer

Maak je huis gezellig en uitnodigend. Een subtiele aangename geur draagt bij aan de positieve ervaring. Door een vers boeket bloemen op de eettafel te zetten of het branden van  een subtiele geurkaars in de woonkamer creëer jij een aantrekkelijke sfeer in huis.

5. Maak de badkamer netjes

Een nette badkamer kan een sterke positieve indruk achterlaten bij potentiële kopers. Zorg er daarom voor dat de badkamer goed schoon is, inclusief de wastafel, het toilet en de douche. Vergeet ook niet om de handdoeken en de toiletartikelen netjes op te bergen. Zo maak je het potentiële kopers gemakkelijker om te visualiseren dat hun eigen spulletjes daar straks misschien staan.

6. Vergeet je tuin of balkon niet

Vergeet de tuin of het balkon niet. Een verzorgde buitenruimte kan een groot pluspunt zijn. Maai het gras, verwijder onkruid en plant eventueel wat bloemen. Zet ook een paar leuke tuinmeubels neer om te laten zien hoe de buitenruimte gebruikt kan worden.

Door deze tips toe te passen vergroot je jouw kans op een vlotte verkoop. Zorg er dus voor dat je woning schoon en goed onderhouden is tijdens de bezichtigingen. Neem de tijd om elk onderdeel zorgvuldig af te vinken, zo overtuig je de potentiële kopers van jouw huis.