Ga voorbereid op huizenjacht tijdens de NVM Open Huizen Dag

Op zaterdag 6 april 2024 is het zover: de NVM Open Huizen Dag! Dé kans om jouw droomhuis te vinden. Ben jij van plan om op huizenjacht te gaan? Met deze checklist weet je zeker dat je overal aan hebt gedacht en ga je goed voorbereid op pad.

Vóór de Open Huizen Dag

Stel een verlanglijstje op

Selecteer de huizen die aan jouw wensen voldoen, vergeet daarbij niet te checken of ze meedoen aan de Open Huizen Dag. Zo creëer je een route vol potentiële droomhuizen.

Sta open voor nieuwe kansen

Een woning die net niet perfect lijkt? Misschien kun je toch overwegen om even binnen te kijken. De Open Huizen Dag is hét perfecte moment om je horizon te verbreden. Wie weet, misschien vind je wel dat verborgen droomhuis.

Tijdens de Open Huizen Dag

Maak kennis met de bewoners

In de meeste gevallen word je rondgeleid door de bewoners, dus grijp je kans! Stel de bewoners al je vragen over de woning en de buurt. Ontdek de sfeer, de praktische details en de verborgen charmes van de wijk en het huis.

Verken de omgeving

Neem lekker de tijd om de buurt te verkennen. Geniet van een kopje koffie in dat knusse café op de hoek of maak een wandeling door het plaatselijke park. Zo krijg je een compleet beeld van jouw potentiële nieuwe thuis.

Vergeet niet te noteren

Gedurende de dag krijg je veel informatie te horen. Maak het jezelf makkelijker. Noteer de plus- en minpunten van elke woning en maak foto’s. Tip: vraag wel even toestemming aan de bewoners of ze daar geen probleem mee hebben.

Na de Open Huizen Dag

Favorieten vergelijken

Bespreek met je dierbaren de bevindingen van de dag. Welke woning sprong eruit? Wat vonden jullie van de plus- en minpunten? En welke factoren zijn doorslaggevend? Maak een lijst met voor- en nadelen, bespreek budget en prioriteiten.

Je droomhuis gevonden? Ga opnieuw

Vlinders in je buik na de eerste bezichtiging? Die kans is groot als je jouw droomhuis hebt gevonden. Neem contact op met je aankoopmakelaar en plan, indien mogelijk, een tweede bezichtiging. Ervaar de woning in alle rust en bevestig je gevoel. Is de liefde nog steeds sterk? Dan is het tijd om te bieden en te duimen.

Onze deelnemende huizen

Ook Waltmann Makelaars heeft een aantal deelnemende woningen:

Lange Smeestraat 21 bs, klik hier om de woning te bekijken. Let op: deze woning doet mee van 11:00 – 12:30.


Prof. Jordanlaan 4 Bis, klik hier om de woning te bekijken


Tafelbergdreef 130, klik hier om de woning te bekijken