Waardeverhoging van je woning door verbouwen

Woningwaarde verhogen

Door het verbouwen van je woning kun je deze niet alleen mooier, lichter en ruimer maken, maar ook wordt de waarde van je woning verhoogt. Maar let wel op, niet elke verbouwing verdient zich even snel en goed terug.

Extra woonruimte

Je kunt je woning op verschillende manieren uitbreiden. De oppervlakte van je woning beïnvloedt de waarde van je woning. Door het toevoegen van een uitbreiding, stijgt de waarde van je woning.

Dit geldt ook voor het plaatsen van een dakkapel. Op deze manier kan je van je zolder een extra woonruimte creëren. Het soort dakkapel heeft invloed op de waarde van je woning.

Keuken, badkamer, toilet

Ook het verbouwen binnenin de woning heeft invloed op de woningwaarde. Denk hierbij aan een nieuwe keuken, badkamer of toilet. Hoe hoger de kwaliteit van de onderdelen en extra’s van de keuken, hoe meer waarde er wordt toegevoegd aan je woning. Ook bij badkamer en toilet hangt de waardestijging af van de materialen die je gebruikt, het soort sanitair en eventuele extra’s.

Verduurzaming

Verder is het verduurzamen van je woning een goede manier om de waarde te verhogen. Naast een hogere woningwaarde, krijg je hier ook een lagere energierekening en meer comfort voor terug.

Een hoger energielabel is op verschillende manieren te bereiken. Zonnepanelen, het isoleren van je woning, warmtepomp, het vervangen van je lampen voor ledlampen… Allerlei verschillende manieren om de duurzaamheid van je woning te verhogen.

Conclusie

Het verbouwen van je woning kan de waarde van je woning verhogen, maar het is wel belangrijk om te weten dat niet elke verbouwing een even rendabel is. De waardevermeerdering hangt af van verschillende factoren, zoals de aard van de verbouwing, de kwaliteit van de materialen en de locatie van de woning.

Een aanbouw, een nieuwe badkamer of een nieuwe keuken? Onze hypotheekadviseurs helpen je graag met advies over het financieren van jouw wensen.